På Toftlund Distriktsskole går trivsel & læring hånd i hånd og med udgangspunkt i disse værdier gælder nedenstående trivsels- og ordensregler. Disse regler gælder for alle, der kommer på skolen, både elever, ansatte, forældre og samarbejdspartnere. Disse trivsels- og ordensregler er en forlængelse af skolens antimobbestrategi, og er lavet på grundlag af Undervisningsministeriets ”Bekendtgørelse om fremme af god opførsel i folkeskolen”.
Værdiregelsæt på Toftlund Distriktsskole
- Skolen skal være rar for alle. Derfor behandler vi hinanden med respekt. Er man stor, har man et særligt ansvar for at hjælpe og passe på dem, der er mindre. Gode relationer er vigtigt! Derfor taler vi til og om hinanden ordentligt, respektfuldt og anerkendende. Vi hilser på hinanden og på forældre og siger hej/ godmorgen/ velkommen.
- Alle elever kan altid gå til enhver voksen på skolen og få hjælp til at takle små og store problemer og udfordringer.
- Vores bygninger skal være pæne og indbydende at være i, derfor passer alle på tingene og behandler dem ordentligt. Det gælder både de ting, der tilhører skolen og de ting, der tilhører kammeraterne.
- Når man færdes rundt i bygningerne, foregår det under hensyn til andre. Leg og bevægelse må aldrig være til gene for andre.
- Skolens udeområder skal kunne bruges af alle hele dagen. Her skal være rart, sjovt og hyggeligt at være. Derfor passer alle altid på hinanden og derfor sker leg og spil altid med respekt for dem, der ikke er med i legen eller spillet.
- Vi har plads til alle, men ikke alt!
Ordensregler på Toftlund Distriktsskole
Generelt
Undervisningen starter kl. 8 om morgenen, og det forventes, at alle elever er klar til at modtage undervisning på dette tidspunkt. Det forventes, at eleverne kommer til time til tiden, også resten af skoledagen. Eleverne skal rette sig efter voksnes udmeldinger og tilrettevisninger og respektere hinanden. Ved overtrædelse af skolens ordensregler vil eleven og forældrene blive indkaldt til samtale om nødvendigheden af at overholde ordensreglerne m.v. jf. ”Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen”.
Chromebook / pc er et læringsredskab, der bruges i undervisning.
Eleverne har ansvar for, at deres Chromebook/pc er klar til brug hver dag og opladet inden skoledagen begynder. Det er elevernes eget ansvar at passe godt på deres Chromebook/pc og oplader.
Mobiltelefoner
Mobiltelefoner må ikke anvendes i løbet af skoledagen. Medbragte mobiltelefoner skal opbevares i det aflåste mobilhotel. Undtagelse herfra kan gøres, når mobiltelefoner inddrages i undervisningen eller pædagogiske aktiviteter. Beslutning om brug af mobiltelefoner i pædagogiske aktiviteter foretages af læreren/pædagogen. Krænkende fotografering og filmning – f.eks. på skolens toiletter, i gymnastiksale, omklædningsrum og svømmehaller – kan efter en konkret vurdering føre til politianmeldelse.
Mobning
Vi accepterer ikke mobning eller anden uhensigtsmæssig adfærd. Uanset hvor og hvornår man som elev færdes på Toftlund Distriktsskoles tre matrikler. Læs mere i skolens Antimobbestrategi.
Rygning, indtagelse af alkohol samt anden brug af rusmidler
Det er ikke tilladt at indtage nogle former for tobak, alkohol eller andre former for rusmidler i skoletiden. Dette gælder på skolen, ved forlagt undervisning, ekskursioner og på rejser. Der rettes altid henvendelse til elevens forældre, hvis en medarbejder bliver vidende om overtrædelse af dette i skoletiden.
Tilstedeværelse på skolen
Alle elever skal blive på skolens areal i skoletiden. Enkeltstående undtagelser herfra kan gøres, når der er truffet en aftale med en lærer. Når det opdages, at en af skolens elever forlader skolen i skoletiden, følges princippet for at forlade skolen i utide.
Sneregler
Lærere og pædagoger fører skærpet tilsyn med alle elever, der opholder sig udendørs, når der ligger sne. Der må kastes med sne på de i afdelingen aftalte områder. Eleverne skal rette sig efter både kammeraters og voksnes udmeldinger. I tilfælde af overskridelse af vores fælles sneregler, kan man udelukkes fra at deltage i leg med sne i én eller flere dage.
Hvad gør vi, hvis reglerne ikke overholdes?
- Den voksne undersøger og kortlægger hændelsen. Hvis en voksen er involveret i hændelsen, inddrages en tredje part, for at kortlægge hændelsen så objektivt som muligt.
- Den voksne snakker med de involverede parter, og vurderer hvad næste skridt er, og informerer forældrene.
- Elev informeres om hændelse og næste skridt.
Afhængig af hændelsens karakter kan næste skridt fx være
- Erstatning af det ødelagte
- Undervisning i en anden klasse til det er muligt at efterleve retningslinjerne.
- Hjemsendelse, hvis det ikke er muligt at efterleve retningslinjerne.