Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Logo Toftlund Distriktsskole
Mobil menu

Makerspace - et kig ind i fremtiden

Børn programmerer Lego robotterVi uddanner vores elever til fremtiden, og skal derfor give dem mulighed for at prøve kræfter med de nyeste teknologier. Det kan vi gøre i vores makerspace.

Makerspace - det moderne krearum     
Takket være en stor pulje fondsmidler som Tønder Kommune fik tildelt, er det blevet muligt at etablere et såkaldt makerspace på Toftlund Skole, et mini makerspace på Agerskov Skole og et rullende makerspace på Høllevangskolen. Et makerspace er et værksted, hvor eleverne kan arbejde innovativt med teknologiske og analoge værktøjer, på én gang. Her kan store og små elever udforske og lege med både laserskærere, 3D-printere, robotter og virtual-reality teknologi, ligesom limpistoler, pap og papir også er på hylderne.

Kritisk sans og digital dannelse     
Skolen har i mange år brugt papir, blyant og spændende bøger som nøgleredskaber. Computere i alle størrelser er efterhånden en naturlig del af læringsmiljøet, og nu er også de sidste nye maskiner og innovative arbejdsformer en del af skoledagen. Vores elever bliver på den måde fortrolige med, hvad den enkelte maskine kan eller ikke kan. De udvikler samtidigt en kritisk sans og digital dannelse, der er vigtigt i deres fremadrettede arbejde med moderne teknologi. Det er vores lærere og pædagoger selvfølgelig i gang med at uddanne sig i, så eleverne bliver bedst muligt klædt på til fremtiden.

 

Robotterne kommer!Børn arbejder med små robotter     
Gennem det sidste år er der flyttet robotter ind i vores distrikt. De kommer i forskellige udgaver og fælles for dem er, at de bidrager til meget på én gang. Som redskab til læring, indenfor fx tabeller, giver de motivation til at øve sig og prøve igen og igen. Og som den minicomputer det er, giver de eleverne indsigt i programmering på begynderniveau. En såkaldt win-win situation.

 

Vores elever bliver på den måde fortrolige med, hvad den enkelte maskine kan eller ikke kan. Eleverne udvikler samtidigt en kritisk sans og digital dannelse, der er vigtigt i deres fremadrettede arbejde med moderne teknologi

Elever i vores podcast rum

Podcast & Greenscreen – den nye form for planche.     
Ikke kun computere er en del af vores makerspace. På Toftlund Skole har vi etableret et podcast-rum, som alle undervisere i distriktet kan booke. Her kan der leges med et medie, der på fornem vis kan bruges som metode, når et fagligt stof skal bearbejdes og formidles. På samme måde understøtter vi med en nymalet grøn væg, elevernes mulighed for nuanceret moderne formidling. Planchen har efterhånden trange kår.